lauantai 27. joulukuuta 2008

Hopeaketjuja


Joulun kiireiden alla työstin ylläolevan hopeaketjun siskolleni joululahjaksi. Turkooseja sydämen muotoisia helmiä yhdistetty toisiinsa hopearenkailla. Lämminhenkinen ketju lahjaksiannettavaksi. Saajakin taisi olla iloinen :)

Joulunajan askarteluja

Äitini varastojen kätköistä etsittiin mustaa trikookudetta. Joulupuuhailuna virkkasin ylläolevan mustan narukorin. Helppo, nopea ja vaivaton tehdä.

Mahtuipa koriin Pentikin nallekin esittäytymään.


Lisäksi lankakätköistä löytyi myös violettia matonkudetta, joka kuvassa on muuttunut vaaleansiniseksi salaman vaikutuksesta. Kaksi tällaista violettia narukoria löysivät kodin siskoni luota.

maanantai 15. joulukuuta 2008

Tonttutunnelmia



Lappeenrannassa käydessäni olivat tontut jo valloittaneet siskoni kodista omat soppensa. Tervetuloa joulu!
Olipa muuten siellä ihana Tildailuun panostanut kauppa, www.livinki .fi, jossa tuli käytyä ihailemassa suloisuuksia.
Matkailu avartaa :)

Valmiit tähtikranssit



Linumin kankaista tekaisin tässä joulun alla kolme kranssia. Ensimmäinen sai jo oman kotinsa siskoni luota ja vastaanotto oli oikein mukava. Kiva, että tuotoksistani on iloa muillekin. Äitikin jo ilmaisi hieman toivettaan kranssia kohtaan, joten ehkäpä se yksi saapuu sille suunnalle :)

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Hopeatuotoksia

Toteutin tällaisen pitkän kaulakorun, jossa välihelmet ovat aika isoja ja näyttäviä. Koru on tarkoituksella reilun mittainen, lähes mahaan asti yltävä. Riimulukko helpottaa korun avaamista.
Oli vaikea ottaa kuvaa itsestäni esittelemässä korua, joten näppärästi mallin virkaa toimitti nojatuolin selkänoja..
Saa nähdä, että lähteekö koru joululahjaksi vai jääkö itselleni arkikoruksi.

Piparkakut


Lapsuudenkodistani on seurannut perinne, että piparkakkuja leivotaan juuri itsenäisyyspäivänä ja niitä syödä mussutetaan katsoessa linnan juhlia. Perinne jatkui siis tänäkin vuonna, sillä pikkunassikan kanssa leivottiin piparit ja kyllä sitä taikinaa upposi suihinkin (koirallekin :)).

Joulun kukkaloistoa

Äitini kävi viikolla "yllätysvisiitillä" päiväselti. Ihanaa saada joskus kukkasia :)

Tähdet tähdet

Sain vanhemmiltani jo ennakkoon joululahjaksi oman ompelukoneen, jonka otin heti ahkeraan käyttöön. On syntynyt liuta tähtiä, jotka tulevat koristamaan jouluista kranssia. Valmiin tuotoksen tulen esittelemään ajallaan täällä blogissani.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!