tiistai 28. elokuuta 2012

lauantai 25. elokuuta 2012

Olohuone




1930-luvun kierrebarokkisenkki kätkee sisuksiin dvd-laitteet ja pelikonsolit. Sinne kätkeytyy myös viinilasit yms. tarvikkeet.

Vanhat kodin vesihyasinttinojatuolitkin ovat tallessa ja kun saadaan vanha sohva yläkerran aulaan, niin jää tilaa nojatuoleille. Pyörivillä nojatuoleilla on se kiva ominaisuus, että niissä pääsee lähelle takkatulen loimua.

Huomenna päästään pintamaalaamaan yläkerran makuuhuone. Uusi lattia hankittiin tänään ja asennetaan myös huomenna. Tämä parin kuukauden remontti alkaa oikeesti olla loppusuoralla. Ihanaa.

torstai 23. elokuuta 2012

Neulatyyny




Kirjastosta lainasin hiljattain kirjan Uudet ja iloiset virkkausideat. Kirjassa oli helppo ohje aloittelijallekin pikkupallon virkkaamisesta vauvalle. Mulla lankakätköistä löytyi lähinnä ohuita puuvillalankoja, joten pienellä virkkuukoukulla virkkasin poikien nukkuessa päiväunia pienen pienen pallon.

Pallon pohjaan liimasin magneetin ja ompelulaatikon kätköistä kaivoin nuppineulat, jotka olen saanut 90-luvulla äidiltäni kotoa pois muuttaessani. Askarteluhuoneeseeni on tulossa magneettitaulu, joten nyt on jatkossa muutama nuppineula aina saatavilla niitä tarvitessa. Kätevää, eikö totta?

Virkattu lattiatyyny


Virkkasin lattityynyn, aika pullukan sellaisen bonuslapsen huoneeseen. Pojat pelailevat pleikkaa ja aika usein joku näkyy istuvan lattiallakin. Nyt on vähän mukavampi laittaa pylly lattialle, kun on pehmeä tyyny välissä!

Kommentteja tuli tulevalta käyttäjältä, että näitä tarvittaisiin enemmänkin. En yllättynyt ilmoituksesta :)

Ohje on kirjasta Tyylikästä virkaten, kirjoittanut Erika Knight. Pyöreä tyyny alkuperäisessä ohjeessa on virkattu pakettinarusta ja lopputulos on hieman litteämpi. Minä tein ontelokuteesta oman versioni ja niin isolla langalla (ja virkkuukoukulla) mallista tulee vähän pyöreämpi.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Syysuutta



Tulevaan syyskauteen olen ostanut uuden nahkaisen yliolan kassin. Merkki on Okay's ja kassalle hankintaa maksaessani myyjä onnitteli minua hyvästä valinnasta. Laukkumerkki on enää niitä harvoja Suomessa valmistettavia.

Konjakin väriset kengät aika samanlaisilla metalliosilla löysin Wildflowerin mallistosta.

Uudet silmälasit hankin alkukesällä Nizzasta ja Suomesta hankin linssit. Näköni on pysynyt noin kymmenen vuotta samana, kunnes viime aikoina huomasin että vanhoilla linsseillä joudun tihrustelemaan näkeäkseni. Kehykset ovat Ana Hickmannin mallistoa.

Taustalla oleva sohva on uutta olohuoneessa. Aiemmin tilatut verhot ovat valmiit tällä viikolla. Verhotangotkin on valmiiksi ostettu ja innolla odotan miltä lopputulos tulee näyttämään. Kuvia olohuoneesta tulossa myöhemmin jos kaikki menee putkeen ;)

Yläkerran makuuhuoneen muutostyöt etenevät. Mulla on kohta valmis askarteluhuone. Ihan mahtava juttu! Askartelutilaan tulee kodistamme löytyviä huonekaluja, joita olen tuunannut maalaamalla. Tila on pieni mutta joka sentti on pyritty hyödyntämään :)

tiistai 7. elokuuta 2012

Betonivalutöitä





Kekkilä myy ihania askellaattoja. Minä olen tällainen do-it-yourself -tyyppi, joten päätin kokeilla omaa versiota laatan tekemiseksi. Yksi  betonisäkki oli jäänyt kukkapenkkiprojektista ylimääräiseksi. Löysin kotoa täydellisen pyöreän tarjottimen valutöihin. Öljysin pinnan ruokaöljyllä ja valoin betonin tarjottimeen. Ulkotulen laitoin märkään betoniin ja sillä sain sopivankokoisen aukon tulevaa käyttöä ajatellen. Toisen laatan tein tasaisena, jotta kokonaisuus nousee paremmin asvaltin pinnasta ylös.

Mietinnässä on vielä, että käsittelisinkö betonilaatan pinnan jollakin aineella tummaksi.

Tarkoituksena on pimeinä syksyn&talven iltoina laittaa ulkotuli palamaan laatan keskelle ♥

Syntymäpäiväkutsukortti


Pupu kurkisteli
ikkunan alta miettien,
näyttääkö Jere vanhemmalta.
Orava hännällään ilmaan huiski,
hiljaa pupun korvaan kuiski:
Tietystihän Jere on isompi,
hänhän on vuoden vanhempi.

Syntymäpäiväjuhlat ovat lähestymässä. Kutsukortin tarpeet löytyivät omista kätköistä. Nalleleimasimella olen painanut valkoiselle paperille kuvat ja värittänyt ne Derwentin vesiväripuuväreillä.


maanantai 6. elokuuta 2012

Meillä rakennetaan



Tekemistä riittää ulkona ja sisällä. Ulkona on yläkertaan saatu rakennettua kuisti, uloskäynti suoraan meidän vanhempien makuuhuoneesta. Jatkossa petivaatteiden tuulettaminen on helpompaa. Yläkerran kaiteet maalataan myös valkoiseksi yhtenäisen ilmeen saamiseksi.

Paljuprojekti otti viikonlopun aikana siivet alleen ja sai hurjan kirivaihteen. Paikan palju löytää aikanaan talon takakuistille. Saunasta on silloin näppärä käynti kylpemään. Myös paljun ulkoasu tulee olemaan yhtä linjaa terassin muun värityksen kanssa.

Aurinkoista maanantaita! Me aloitettiin tänään lasten kanssa päiväkotitutustuminen :)

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Itse ommeltua


Ompelin eilen työhuoneeseen uuden verhon. Kankaan olin ostanut jo aiemmin valmiiksi odottamaan tätä suurta ompelun hetkeä. En ole kovinkaan erinomainen ompelija, siksi että

a) olen ommellut suhteellisen vähän ja

b) suurin syy lienee se, että äiti on pukuompelijan koulutuksen saanut ja asiassa huomattavasti taitavampi. Äitin apuun on ollut helppo turvautua :)

Välimatkan vuoksi ihanan äitini ompelupalvelut eivät ole aina käytettävissä, joten joskus harvakseltaan täytyy selviytyä asioissa yksin. Tein siis rullakapan. Kuviokohdistukset meni ihan hyvin. Onnistuin!

Sen verran järkevä olin kuitenkin, että olohuoneen valelaskosverhoja EN ryhtynyt ompelemaan. Kävin Eurokankaassa valitsemassa kankaat kolmeen verhoon ja tilasin ompelupalvelun toiveideni mukaan :D

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!