sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Uusi ilme

Ennen
Jälkeen
Viikonloppuna sää suosi pihatöissä. Meillä se tänä viikonloppuna tarkoitti sitä, että saatiin sokkelin pinta rapattua, ulkovalaisimia kaivettua maahan ja aloitettua reunakivien asentaminen.

Kohta on pihan feng shui kohdallaan ;) Jos alla olevaa kuvaa vilkaisee, voi päätellä, että jotain edistystä todella on tapahtunut. Tosin hetken sitä lapiota saa vielä heilutella. Etukuistin toinen puoli on tekemättä. Puhumattakaan koko talon kiertämisestä kivetyksin.

Ensi viikoksi onkin sitten luvattu sadetta...

Konkreettinen käden jälki on kyllä silti ihana asia!




Sarah Kay


Muistatteko lapsuudesta/nuoruudesta Sarah Kayn? Minulla oli ainakin tällainen juliste huoneessani joskus lapsuusvuosina. Sittemmin juliste sai lähteä, kun teinivuosia kohti tultiin mutta vielä "pienenä tyttönä" juliste sopi huoneeni sisustukseen mainiosti.

Askarteluliikkeestä bongasin taannoin näitä tyttösiä 3D malleina. Nykyisissä 3D malleissa on se helppous, ettei niitä tarvitse enää leikata. Kuvat on stanssattu valmiiksi ja on tosi näppärää ne vain irrottaa arkista. Käy käden käänteessä kasata kuva kokonaisuudeksi, kuten tässä tulitikkurasiassa.

Tein itselleni vähän kimallusta ja tyttömäisyyttä omaavan yksilön :)

Synttärikortti


 
Siskoni pienet kaksostytöt täyttivät tänään vuoden.
Syntymäpäiväkorttina 3D kortti, yhteinen sellainen.
 
Onnea pirpanat ♥

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Seinäkoriste





Hankin kasan pieniä puunvärisiä kirjaimia. Löytyy ihan askartelukaupoista. Kirjaimet maalattiin valkoiseksi. Pohja ensin spraymaailla ja viimeistelin vielä valkoisemmaksi Helmi kalustemaalilla. Taustapuolelle leikkasin kaksipuoleista askarteluteippiä ja kattilankannen avulla aseteltiin kirjaimet seinään ympyrän muotoon.

Unten mailla huolta vailla

Meillä alkaa huomenna vähintään kuusi viikkoa kestävät yt-neuvottelut. Tilanne näyttää vähän huonolta. Onneksi minulla tällaiset isotkaan asiat eivät vaikuta uneen. Lause sopiikin mielestäni meidän makuuhuoneen seinään mainiosti.

Hyvää alkavaa viikkoa!

ps. ohjeen olen joskus napannut jostain kodin lehdestä. Idea ei siis ole oma keksimäni.

lauantai 22. syyskuuta 2012

Henkarin uusi päällinen



Muovinen vanha henkari sai uuden päällisen. Wenlan Chian kirjoittamassa kirjassa isot puikot ja paksu lanka oli helppo ohje vaatepuun päällyksen neulomiseen.

Multa löytyi varaston kätköistä Novitan isoveli lankaa (lanka kolminkertaisena) ja numeron 15 puikot. Hetki meni, kun jo valmista tuli :)

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Askartelutila





Tämä on nyt minun ikioma askartelutilani. Kiva fiilis, kun on päässyt laittamaan kaikki tarvikkeensa yhteen tilaan. Jos joku projekti tai idea jää kesken, sen voi huoletta jättää odottamaan seuraavaa hetkeä ja toteutusta.

Työtuolin mieheni on tuonut töistä. Ikean työtaso oli aiemmin työhuoneessa mutta nyt siis minulla käytössä. Tietsikan käyttö on myös tarvittaessa mahdollista. Magneettitaulun ja pöytävalaisimen hankin edullisesti Ikeasta. Vanhan Ikean puisen hyllyn maalasin kalustemaalilla valkoiseksi ja nyt kaikki tykötarpeet on mun seläntakana aina kun niitä tarvitsen. Ei siis ole juuri tarvinnut hankkia mitään uutta vaan aikalailla vanhoilla kodista löytyneillä tavaroilla on pärjätty tämän tilan käyttöönottamiseksi.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Johanna Kurkela




Johanna Kurkelan uusi levy ilmestyy syyskuussa. Ylläoleva kappale on tulevalta levyltä. Varasin itselleni lipun keikalle Savoy- teatteriin Helsinkiin lokakuussa. Ilolla lähden konserttiin, sillä suurimman osan kappaleista tunnen oikein hyvin.

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Viisivuotias


Viikonloppuna juhlittiin esikoisen synttäreitä. Paikalla oli kaikkiaan kolmetoista lasta omat mukaan lukien ja yksitoista näistä lapsista oli alle seitsemänvuotiaita :)

Päiväkotihoito on jälleen aloitettu pitkän kesäloman jälkeen. Hoitotäti kertoi ensimmäisten päivien menneen loistavasti. Tämä nokkela esikoiseni oli ollut oma itsensä ja kertonut kirkkain silmin, että me syödään AINA kotona nakkikastiketta ruuaksi :D

Minä olen jatkossa keskiviikot vapaalla, osittaisella hoitovapaalla vuoden loppuun asti (ainakin) ja en yhtään kadu päätöstäni. Vapaa katkaisee mukavasti työviikon.

Lontoo

 Kaupunkiin on sijoitettu useampia kisamaskottipatsaita. Erilaisia sellaisia. Tower Bridge taustalla.

Tower Bridge. Historiansa vilkkaimpana aikana se avattiin viidestä päivässä. Meidän ollessa paikalla, se avattiin purjelaivalle :) 
Sotalaiva HMS Belfast. Palvellut toisessa maailmansodassa. Alus oli Ison-Britannian merivoimien käytössä vuoteen 1951. Vuodesta 1971 Belfast on palvellut uivana merimuseona. Mies on lukenut ja tutkinut paljon sotahistoriaa, joten tämä kohde oli mielenkiintoinen käyntikohde. 

Big Ben. Aikaa näyttävä kello on Ison-Britannian suurin. Neljän taulun halkaisija on 7,5m. Käynnistettiin toukokuussa 1859.

London Eye. Maailman suurimmasta maailmanpyörästä on todella upeat näkymät. Keli oli harmiksemme pilvinen ja kun meidän kierros maailmanpyörästä päättyi, vettä tuli jo kaatamalla.


 Harrods. Lontoon tavaratalojen kuningas. Valtava ja valtavan kallis :)

Auto vuokrattuna. Mie oon jo ennestään ollut vähän ihastunut Fiat 500. Vuokraamo tarjosi sitä meille käyttöön ja enempää ei tarvinnut suostutella. Toki en sitä itse Lontoon kaduilla ajanut mutta sujuvasti istuin vieressä :) Edelleen minusta ihana kirppu. Moderni retroauto.

 Minä ja James Bond. Madame Tussaudsin vahakabinetissa. Taustalla Judy Dench. En siis ollenkaan huonossa seurassa.

Piccadilly Circus on portti vilkkaalle viihdealueelle, jossa toimii joukko erilaisia elokuvateattereita, näytelmäteattereita, ravintoloito, yökerhoja yms.

Lisää kisamaskotteja patsaina. Olisinkohan bongannut ainakin neljä patsasta niitä mitenkään etsimättä.  

Moni Lontoon kuuluisista kaupoista sijaitsee Bond Streetillä. Ei ollut hirmuisesti asiaa noihin putiikkeihin, ikkunaostoksillakin oli kyllä ihan mukavaa :)

Meidän hotelli oli The Enterprise Hotel, Hogart Roadilla. Lähellä metroasema ja kulkeminen siten helppoa.

Tykkäsin!

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!