maanantai 29. huhtikuuta 2013

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Puutarhamietelmiä

Kekkilän kesäopas 2013

Uusimmassa Kekkilän kesä 2013 lehtisessä on sivulla 38 mainioita kesäkukkareseptejä. Toisin sanoen valmiita kukkaistutussideoita. Taidan näillä ajatuksilla seurata tämän kesän istutuksissa. Kodin pääsisäänkäynti kaipaa kesäkaudelle näyttäviä kukkasia.

Siemenestä olen kasvattamassa jaloritarinkannusta, koristekaalia ja kiinanasteria. Mielenkiinnolla seuraan, että saanko näistä siemenistä oikeasti jotain kasvatetuksi ;)

Tuijat on suojattu pihalla auringonpaisteelta, multaa on tilattu pihalle pari kuutiota, nurmikko on kauttaaltaan haravoitu uuden kasvukauden alla. Alkaa olla selvät merkit puutarhakauden alkamisesta :) Ja minusta on kehittymässä puutarhaintoilija?!?

Jos tuleva viikonloppu on lämmin ja aurinkoinen, saanee kukkapenkki uuden rappauspinnan ja pihapuuhastelut jatkuvat.

Jaloritarinkannus. On suosittu suurten, runsaslukuisten kukkiensa vuoksi. Ne sopivat omaksi ryhmäksi tai suuriin perennaryhmiin. Kukkien yleisimmät värisävyt ovat sininen ja valkoinen sekä näiden erilaiset yhdistelmät, myös vaaleanpunaisen ja punavioletin sävyjä on saatavilla. Kukat kasvavat tähkämäisissä tertuissa korkeiden varsien latvoissa. Kukkavarret on tuettava ajoissa. Erinomaiset leikko- ja kuivakukat saa 'Pacific'– lajikkeista. Jaloritarinkannus kasvaa 60 cm leveäksi. Kuva lainattu Kekkilän sivuilta.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Uutta askartelurintamalla


 
Pariisista tavaratalo BHV:n askarteluosastolta löysin nämä lasten hauskat leimasimet. Ikäsuositus on purnukassa 18 kk + mutta itse ajattelin ottaa nämä ihan omaan käyttöön. Kesän synttärijuhlia ajatellen näillä syntyy kutsukortit. Kuopus täyttää kolme vuotta ja on vielä riittävän pieni hyväksyäkseen suloiset synttäriaiheet :)

Puhtaanvalkeaa




Sisustuksen saralla on menossa kausi selkeytä ja raivaa :) Uusi jalkalamppu on hankittu portaikon alatilaan ja on siinä mainio. Portaikon juuri tullaan vielä koteloimaan umpeen, jotta yleisnäkymä olisi levollinen.

Ihanan orkidean sain vanhasta työpaikasta läksiäislahjana. Ja se kukkii suloisesti.

Tälle lomaviikon lopulle olen saanut aikaiseksi viedä tavaroita myyntiin kirpputorille. Viikkosopimus jatkuu ensi keskiviikkoon. Pidetään peukkuja, että tavara käy kaupaksi. Nyt aloitan sitten laittamaan huuto.nettiin muutamia parempia lastenvaatteita. Kodinhoitohuonekin on raivattu kaappeja myöten ja tilaa alkaa löytymään. Pyykkikone pesee ties monettako koneellista ja alkaa talvi väistymään tästäkin huushollista.

Onni on olla kevätlomalla :)

maanantai 15. huhtikuuta 2013

♥ Disneyland ♥







 
Disneyland lapsille ja lapsenmielisille. Puisto on loppuunasti viimeistelty ja koristeltu kauniilla kukkaistutuksilla, havukasveilla sekä muotopuutarhoilla. Paljon siis katseltavaa ja koettavaa myös aikuisille.
Poikien kiinnostuksen kohteena oli lähinnä miekat ja merirosvojutut. Kaikki perin poikamaiset jutut siis .
Siskon toiveesta minä hankin nukkeja ja olin enemmän omillani siellä tyttöjen osastoilla. Lelukauppoja oli runsaasti ja yksi jos toinenkin lapsonen oli jotain saanut uusia leikkivälineitä.
Puistossa on kaikki asiat mietitty ja aikaa siellä kyllä vierähtää runsaasti. Väkimäärä myös näin kevätaikaan oli jo melkoinen.
Suosittelen lämpimästi kohdetta lapsiperheille!

Keväinen Pariisi





 
Terveisiä keväisestä Pariisista!
Lasten kanssa koko perheen voimin kevätretkellä :)
Eilen sunnuntaina lämpötila yli hellerajan!!
Matkaohjelmassa leikkipuistoilua, uimista hotellissa, lelukauppoja, Disneyland ja kaupunkimiljöötä.
Edelleen ihana, ihana kaupunki.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pieni hanhi

 
Sunnuntai-illan kevennyksenä saanko esitellä hauskan hanhen.
Eikä mennyt kauan, kun valmista syntyi.  
Ohje samaisesta kirjasta kuin puputkin.
 
Hyvää alkavaa viikkoa! 
(Meillä alkaa talvilomaviikko, jihuu!)

Pupulandiasta terveiset

 
Näitä pupuja piti vielä ommella toinenkin :) 
Tämän neitopupusen päällä on ihan yltiömäisen herkkää vaaleanpunaista.
Puuvillaa ja pitsiä itse mekko, varsinainen jänönen on tehty housukankaasta.
Ensi kerralla ompelen sitten jotain muuta.
 

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tarjottimen uusi ilme




Punaisen, suorastaan joulunpunaisen puutarjottimen olen ostanut vuosia sitten eräältä sisustuspuusepältä. Tarjottimen viestinä oli tuolloin cafe break. Punainen ei oikein iske makuuni ja tarjotin jäi vähäiselle käytölle, lähinnä joulukäyttöön. Vuosiksi.
 
En myöskään juo kahvia, joten aika oli ryhtyä uudistustöihin ja muuttaa tarjottimen tekstikin. Jälleen kerran hain rautakaupasta Helmi kalustemaalia. Pinta ja vanha maali hiottiin ja uutta maalia päälle. Sabluunan avulla ruskealla askartelumaalilla töpötin uuden tekstin la maison, koti.
 
Aavistuksen verran tekisi jollain pienellä fontilla saada kirjoitettua tekstiin vielä lisäys du chocolat eli la maison du chocolat.
 
Hyvää viikonloppua!
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!