maanantai 30. syyskuuta 2013

Sytykeruusut


Kananmunakennoista tein viikonloppuna äidin kanssa sytykeruusuja. Minä taittelin ruusut poikien nukkuessa päiväuniaan ja äitini sulatteli kynttilämassaa vanhoista kynttilöistä. Sitten dippaus kattilaan ja ruusut leivinpaperin päälle kuivumaan.

Googlettelemalla "sytykeruusut" saa vaikka kuinka paljon erilaisia variaatioita asian tiimoilta. Helppoa ja onnistuu vaikka lastenkin kanssa. Eskarilainen jaksoi taiteilla useamman oman ruusun, tosin ehkä vaan innostuneena siitä, ettei tarvitsisi mennä päiväunille :)

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Siskolleni ♥


Minun siskoni täyttää marraskuussa 30 vuotta! Onnittelin siskoa vähän etukäteen, kun pääsimme näkemään näin syksyllä. Välimatkaa välillämme on 400km, joten emme näe kovin usein. Mutta sitäkin useammin soitellaan ja ollaan yhteyksissä. Tässä tekemäni etukäteislahja marraskuun sankarittarelle. Hopeaketjua ranteeseen hän taisi joskus keväällä toivoa. Toiveet saattavat toteutua!

Ketju on omaa tuotosta ja korupallon olen hankkinut Snö Of Swedeniltä. Leimailin kortin minun uutukaisella leimasimella ja väritin puuväreillä syksyyn sopivaksi.

Onnea Miik ♥

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Virkattu keittiöluuttu


Bambulangasta virkkasin kotikeittiöön keittiöluutun. Lankaa hankkiessani sain myyjältä ohjeena tehdä mahdollisimman väljää, että luuttu kuivuu nopeammin. Sanotaan, että bambukuitu on luonnostaan antibakteerinen ja luutun voi pestä koneessa. Aloitan luutun testaukseni n-y-t. Vielä kokemuksiani ei ole jaettavissa.

lauantai 21. syyskuuta 2013

Tuunattu kehys


Ostin jokin aika sitten kirpputorilta kahdella eurolla puisen kehyksen. Maalasin pohjan ruskealla askartelumaalilla ja liimasin maailmalta jääneitä kolikoita kiinni kehyspohjaan. Olisi kiva tehdä taulukollaasi jonnekin mutta sellaista ehjää seinäpintaa ei oikein ole kotona vapaana. Saattaa olla, että tämä kehys päätyy mökille. Sinne voisi ehkä saada laitettua tauluhyllyn :)
 

 

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sisustusrintamalla tapahtuu



Yläkuvassa on otos edellisen kodin olohuoneesta vuonna 2011. Vesihyasinttinojatuolit, jotka silloiseen kotiimme hankin olivat tosi mieluiset. Vanhassa kodissa ne löysivätkin kivasti paikkansa ja yleisilma oli rauhallinen.

Alempi kuva on otettu nyt elokuussa 2013 nykyisestä kodista. Vuoden pyörittelin vesihyasinttinojatuoleja vain todetakseni, että ne eivät löydä paikkaansa. Ei sitten mistään. Vaikka kuinka pyörittelin ja välillä jo kuskattiin toinen tuoleista yläkertaankin. Lopputulos aina EI.

Päätin yksi kaunis elokuinen ilta, että laitanpa tuolit kokeeksi myyntiin Huuto.nettiin. Ja kas kummaa tuolit menivät muutamassa päivässä kaupaksi. Tilalle hankin Kodin1:stä tällaisen yksittäisen nojatuolin. Mattokin on uusi ja nyt alkaa näyttämään siltä, miltä ehkä olisi pitänyt näyttää jo vuosi sitten. Seesteiseltä.

Molemmissa kuvissa on lasten syntymäpäiväjuhlat alkamassa, siksi ruokapöydän tuoleja on ripoteltu ympäriinsä :) 

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Canvastaulu

 
Olen etsinyt jo hetkisen aikaa sopivaa taulua meidän keittiön seinälle.
Kokoa taululla saa olla, sillä päätyseinä on suhteellisen iso. Perjantaina Jumbossa käydessäni löysin silmää miellyttävän canvastaulun Colosseumista. Värimaailma on kotiin natsaava ja aihekin on ajaton. Tykkään, sillä nyt keittiössä on ryhtiä.

Mökkisauna



 
Mökkisaunasta tuli hieno. Niin kiva, että kelpuuttaisin sen meidän kotiinkin. Meillähän on kotonakin puusauna. Se mikä tekee mökkisaunasta erityisemmän on valaistus. Mökillä on laitettu ledejä Otavan muotoon kattoon. Ledejä löytyy myös istuinten otsalaudoista ja selkänojista. Ei ole tämä mökkisauna pimeä ei :) Tästä innostuneena luulen, että pyydän sähkömiestä(ni) uusimaan myös kotisaunan valaistusta!

Mökin eteisnurkkaus

 
Kuvassa ylempänä on mökin eteisnurkkauksen lähtötilanne.

 
Muodonmuutoksen jälkeen tässä kuva uusitusta tilasta.
On tilaa ulkovaatteille, kengille, petivaatteille
ja kaikelle sille mahdolliselle tarpeelliselle.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Poika kuusivuotias


Kuusivuotias poika jo.
Juhlissa oli kukkia, kakkuja, herkkuja ja lahjoja.
Kiitos kaikille teille juhliin osallistuneille!
Myös muistamisesta juhlapäivänä kiitämme! 
Sankarimme on iloinen

tiistai 3. syyskuuta 2013

Viron Rakvere


Muutama sana Viron Rakverestä, jossa tuli vietettyä pitkä viikonloppu. Kaupunki on pieni mutta Viron mittakaavalla kuitenkin viidenneksi suurin. Merkittävin nähtävyyksistä varmasti keskiaikainen linnoitus.

Me päästiin tutustumaan keskiaikaisiin aseisiin, kauhu- ja kidutuskammioon sekä jousiampumaan. Virolaisilla on mielestäni kiva tyyli tehdä linnoituksesta mielenkiintoinen kaikenikäsille. Alueella oli eläimiä vuohista, hevosiin ja kaneista ankkoihin. Myös ruokailumahdollisuudet alueella oli keskiaikaiseen tyyliin.

Majoituimme kylpylähotelli Aqvaan aivan linnoituksen lähelle. Pääsin elämäni ensimmäisen kerran jalkahoitoon ja kylpylässäkin ehdimme pulikoimaan. Ostoksia, niitäkin päästiin tekemään. Jotain pieniä löytöjä tarttui mukaan mutta enemmän kivoja kokemuksia rikkaampi olotila. Uusia tuttavuuksia ja mainiota seuraa. Hyvää ruokaa ja lepoa. Hieno fiilis, kiva reissukohde!
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!