torstai 27. helmikuuta 2014

Kevättä kohden


 
Pilkahduksia auringosta,
Lumen sulaminen,
Lämpötilan kohoaminen,
Helmililjat.
Niistä oli tämä helmikuu tehty.
 
Maaliskuuta kohti ystävät!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväkortti


Tämän vuoden ystävänpäiväkortti on leimailtu Santoro´s gorjuss leimasimella ja väritetty vesiväreillä. Korttipohjat on erivärisiä kartonkeja. Olen ostanut leimasimen Suomalaisesta Kirjakaupasta, jonne on viime vuosina tullut ihan kivasti askartelutuotteita.
 
Englannista näyttää löytyvän verkkokauppa, jossa näitä samaan teemaan liittyviä leimasimia on hurjasti lisää. Askartelutuotteiden valikoima on muutoinkin Englannissa huomattavasti laajempi kuin täällä meillä Suomessa. Jos kiinnostaa, ohessa linkki tuotteisiin

perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävyydelle

 
Ystävyys on kuin elämän vettä
- virkistävää, puhdistavaa
peilin lailla heijastuvaa.
Pois se huuhtoo turhat huolet,
näyttää meistä parhaat puolet.
 
Hyvää Ystävänpäivää

torstai 13. helmikuuta 2014

Jotain virkattua

Säilytysratkaisut on itselleni tärkeitä. Tykkään siitä, että kaapit on ojennuksessa sisältöä myöten. Tietenkään se ei tässä taloudessa aina toteudu mutta silti minä pyrin ratkomaan kodin säilytysongelmia. Punaisena lankana on, että kaiken ylimääräisen tavaran saisi piiloon näkymättömiin. Helpotta kovasti oloa ja eloa, kun asiat on paikoillaan.

Nämä virkatut korit on jo sinällään tuttu juttu mutta päätin kokeilla laittaa pitsinauhaa korin reunaan somisteeksi. Siskoni on ilmaissut myös kiinnostustaan uusia koreja kohtaan, jospa sitten seuraavaksi niitä syntyisi hänelle. Piparkakkureunaisia, tietysti!

maanantai 10. helmikuuta 2014

Peltirasian "face lift"

 

Piparkakkujen peltinen rasia sai uuden maalipinnan ja sitä kautta uuden elämän. Pläkkipeltinen rasia maalattiin spraymaalilla mattamustaksi ja maalijälki on niin tasainen, ettei piparkakkuaiheesta ole enää tietoakaan.

Rasiaan on nyt säilötty talteen Playmobil- joulukalenterin maatilahahmot. Ne pienet tipuset, hevoset, koirat yms. hahmot, jotka suurella innostuksella joulunalla avattiin luukuista.

Aika usein laitan talteen erinäisiin nurkkiini kaikkea arkikäytössä vastaantulevaa "roskaa" ja kehittelen niistä käyttöesineitä. Näin kevään kynnyksellä ne nurkat pursuaakin läpikäytävää tavaraa ja osa marinoituneista esineistä joutaa varmaan uudelleen kiertoon/roskikseen mutta aina jokunen juttu päätyy lopputuotteeksi ja käyttöön asti :)

(Jos näitä rasioita olisi ollut useampi, olisi ollut kiva tehdä niistä erivärisiä ja kasata ne pinoksi päällekkäin. Minun pienessä askartelusopessani mm. langat ja muut askartelutarvikkeet olisi ollut mainio säilöä jemmaan näihin kivankokoisiin rasioihin)

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Vanhusten lorupussi


 
Ystävättäreni on suunnitellut (työssään vanhusten kotihoidossa) lisäävänsä ikääntyneiden viriketoimintaa. Minun lupaukseni oli tehdä aikuisten "lorupussi", jossa muistin virkistämiseksi on suomalaisia sananlaskuja, sanontoja tai ajatuksia.
 
Tehdessäni pitkään ja hartaasti tätä projektia (kestänyt jo vuoden päivät...), alkaa se vihdoin olla valmiina. Sopivasti ystävättäreni syntymäpäivän alla ;)
 
Lorupussin virkaa toimittaa muumiaiheinen peltirasia, jossa kortit pysyvät hyvässä tallessa. Laminointikonetta käytin ensimmäistä kertaa ja samalla totesin, että sillähän voisi tehdä vaikka mitä kivoja askartelujuttuja.
 
Lapsilleni olen jo kauan sitten opettanut sanonnat "ei savua ilman tulta" ja "harjoitus tekee mestarin". Itse omaksuin lorupussia tehdessäni arkeeni lauseen "aika tavaran kauppaa" ja tulipa samalla opittua monta muutakin vähemmän käytössä nähtyä sanontaa.
 
Lorupussi sopii varmasti ikääntyneille ihmisille mielen virkistämiseksi ja ajatusten aktivoimiseksi.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Lastenlauantai

 
Lauantain ohjelmassa oli Luonnontieteellinen museo.
Iirot autoon ja elämyksiä metsästämään.
Suomen ja maailman luonto, elämän historia ja luut kertovat ,olivat näyttelyitä,
 joihin retken aikana tutustuimme.
Erittäin hienosti rakennettuja kokonaisuuksia!
Aikuisenkin silmin kiinnostavaa katsottavaa.

 
Museon lippuhintaan kuului piirustuspaja, jossa aiheena oli käpyjen elämä.
Pojat jaksoivat vain hetkisen piirtää hyvin omaperäisiä käpyjä :)
Enemmän kiinnostivat erilaiset eläimet ja niiden ihmetteleminen.
 
Lauantain retken keksin visithelsinki.fi sivuston kautta.


maanantai 3. helmikuuta 2014

Opiston kurssilla



Tämän kirjoituksen ilmestyessä istun parhaillaan opiston kurssilla
Hopeaa, Rautaa ja Nahkakoruja
 
Tässä parin kuvan verran pieni paljastus siitä, mitä kurssilla syntyy.
Ylimmässä kuvassa olen tehnyt mattoketjua messinkirenkaista
ja alemmassa punonut nahkanauhaa rannekkeen verran.
 
Tämä on niitä kursseja, missä kolmen tunnin jakso illalla töiden jälkeen menee kuin siivillä. Saan näistä niin paljon intoa ja uutta tekemisen meininkiä, ettei haluaisi aina normaalitöihin mennä ollenkaan :)
 
Jälleen kerran niin minun juttuni :)
 


sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aulatilan viimeistelyt


Yläkerran aulatila, joka oli siis pitkään murheenkryyni on nyt saatu valmiiksi.
Vihdoin!
Viime viikolla sain kaupaksi edellisen tv-tason, joka oli tosi kiva yksilö vanhaan kotiin mutta ei palvellut enää nykyisessä kodissamme.
Ikean Bestå sarjan korkeakiiltoinen kaappi toimii nyt paremmin kaikkien dvd-levyjen ja laitteiden säilyttämiseen ja mikä parasta, kaikki pysyy ovien takana.
Mieskin on iloinen, sillä Sonoksen musiikkihärpäkkeet on nyt omilla paikoillaan ja elokuvan katseleminen on ilo laajakuvaseinältä.
 Myös äänentoisto on mitä parhain. Jytinä kuuluu hyvin kyllä alas astikin ;)
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!