keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ahkiolahden vanha kanava


Maaseutumatkalla: Maaninka. Ahkiolahden vanha kanava.

Wikipedia tietää kertoa, että kanava on rakennettu 1866-1868 ja 1872-1874 ja toimii nykyään nähtävyytenä. Kanava on aikoinaan mahdollistanut höyrylaivaliikenteen Kuopiosta Iisalmeen. Meillä oli tässä pieni pysähdys ennen kuin matka jatkui kohti Riistavettä.

Viikonlopun maaseutumatkailun teemana oli siis Pohjois-Savo.

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesämökillä







Takana kiva mökkiviikonloppu. Hellettä ja aurinkoa. Lapset vesileikkien parissa ja minä hyttysten syömänä. Jostain syystä olen hyvä kohde hyttysille ja paarmoille! Veden pinta on hurjan matalalla. Itsekin loikoilin järvessä uimapatjan päällä ja toivoin, että loma olisi jo käsillä.

Jäljellä on nyt enää kolme työpäivää ja vihdoin ja viimein kesälomani on jo kulman takana. Ensin juhlitaan näitä kuvien kahta Iiroa ja eipä ole kauaakaan, kun jo koulukin alkaa. Sitä ennen kuitenkin näistä yhteisistä lomapäivistä otetaan kaikki irti. Kesä on ihan parhautta!

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Synttärikutsukortti


 
Hiio-hoi merirosvoystävät!
Ankkurit ylös ja juhlimaan kahta merirosvopäällikköä.
 
Tällaiset ovat tämän vuotiset kutsukortit poikien synttäreille.
Pinterestistä napattu idea ja toteutuskin on hyvin yksinkertainen.
Tarvikkeet löytyi jälleen omista askarteluvarastoistani :)


perjantai 11. heinäkuuta 2014

Pikku prinssillä on juhlan aihetta

 
11.7.2014
4 vuotta
Minun pienin poikani täyttää tänään neljä.  Poika, joka on luonteeltaan aurinkoinen, kekseliäs, puuhakas, puhelias ja hyväntahtoinen lapsi. Kiinnostunut työkaluista, moottoreista, vauhdistakin. Jaksaa auttaa toisia ja ei kyllä pieniä harmittele. Kujeilija, erittäin hyvällä huumorilla varustettu hurmuri.
 
Meillä juhlitaan pian synttäreitä. Kutsut on lähdössä matkaan!

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Loman odottelua


 
Terveiset aurinkoisesta Askolasta!
Takana lämmin mökkiviikonloppu :)
Vielä neljä työviikkoa ennen kesälomaa, puuh.
 
ps. onko tietoa, että mikä tämä perhonen on lajikkeeltaan?

Ehdoton käyntipaikka Joensuussa




 
Taitokortteli on minun mielestä yksi Joensuun huippupaikoista. Paljon käsityöläisjuttuja ja nokkelia oivalluksia. Meidän vieraillessa alueella lapsille oli tarjolla polkuautoilua ja minä pääsin kurkistamaan sisustajan paratiisiin Sarustiikkaan. Romanttisen sisustajan taivas, jossa on sulassa sovussa vanhat esineet ja tämän hetken sisustustrendit.
 
Alue on entistetty huippukuntoon ja vanhaa kunnioittaen alueella on paljon pienyrittäjiä.
 

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mummolan puutarhassa







Kuvia minun vanhempieni pihamaalta. Terveisiä vaan äiti ja isä!
 
Parasta vanhemman omakotitalon pihapiirissä on varmasti se, että kasvillisuus kukoistaa. Ihan eri lailla kuin tuoreemman omakotitalon pihassa, jossa kaikki on alkuvuosina pientä nykerrystä.
 
Vanhempieni pihassa on myös korkoeroja, sillä tontti on selvästi jakautunut ylä- ja alapihaan. Ja mikä myös kivaa, niin pihasta löytyy erilaisia ajanviettopaikkoja. Välitasanteella voi savustaa kalaa, yläpihalla loikoilla sohvapesässä ja istuskella ilta-auringossa kiikkuen katoksen alla. Lapset voi leikkiä leikkimökissä ja kirmailla ympäri pihaa juosten. Lapsena me siskon kanssa laskettiin talvisin Stigalla metsikön läpi jalkakäytävälle asti. Yläpihalta sai hyvät vauhdit :) Muistoja, mukavia pihamuistoja. Lapsuudenkotini ♥
 
Rinnepiha vaatii aika lailla työtä mutta mielestäni piha on tosi viehättävä! Täältä on hyvä käydä nappaamassa aika ajoin omiin kukkapenkkiin muutamia perennoja ja yrittää saada aikaan yhtä viehättävä kokonaisuus.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!