maanantai 27. lokakuuta 2014

Tähtikranssin uusi tuleminen


Jo kertaalleen tuunattu ikkunankehys on saanut nyt uuden ilmeen. Seepian sävyiset valokuvat perheestä muuttuivat joten niin kellertäviksi, etten voinut enää niitä huonon laadun vuoksi katsella. Siispä päätin viikonloppuna laittaa lasipinnat uusiksi.

Kaapista löytyi mustaa liitutaulukontaktimuovia sekä tähtikranssin alla olevaa puunomaista kontaktimuovia. Pala tapettia on sen sijaan kiinnitetty kaksipuoleisella teipillä vasemman alakulman ikkunaruutuun. Tähtikranssin olen tehnyt useampi vuosi sitten. (Joskus blogini alkuaikoina, ehkäpä vuonna 2008!) Nyt kranssi on jälleen saanut uuden mahdollisuuden osana vanhaa ikkunataulua.

Kuparinvärisellä koristeketjulla ikkunanpoka kiinnitetään roikkumaan mökille.

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Tuolien tuunausta




Hiontaa, putsausta ja maalausta. Simppeliä sinänsä mutta olen edelleen "käsipuoli". Varsinainen työkäteni on edelleen turhan kipeä. Maalailen siis vasurilla ja hitaampaa se ainakin on, sen on varmaa. Tikkurilan Helmi- kalustelmaali on kuitenkin erinomaista huonekalumaalia. Yhdellä maalauskerralla ylimmäisen kuvan tuolista tuli alimmaisen kuvan yksilö. 

Ajatuksissa olisi virkata matonkuteesta paksu istuinsuojus tuolille mutta mitenpä virkata, kun ei käsikipujen vuoksi pysty, ei sitten millään. En ihan heti muista, että mulla olisi oikea käsi koskaan äitynyt näin pahaksi virkkaamisesta. Voi harmituksen määrää! Mutta jos jotain hyvääkin, niin sainpahan edes yhden tuolin uuteen kuosiin :)

Ja viikko jälleen alkamassa. Miten nämä viikonloput menevätkään näin vauhdilla?

maanantai 20. lokakuuta 2014

Lokakuun loistohetkiä

K







Kylläpä oli lauantaina ihana syysilma!
 Kirpeä mutta ei liian kylmä. Aurinkoinen ja raikas. 
Kuitenkin luonto jo valmistautuu hiljalleen talveen. Vietin itsekseni erinomaisen ulkoiluhetken kesämökin lähimetsässä. Meillä on siellä hienoja kallioita. Ja niin ihanan rauhallista, ettei paremmasta väliä. Ihana olisi jos kotonakin olisi kunnon metsä ihan kodin välittömässä läheisyydessä. Tykkäisin ♥

Hyvää alkavaa viikkoa! Syysloma on nyt levätty ja voimia kerätty loppusyksyyn.

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sydänhelminauha


Sympatiaa sateiseen sunnuntaihin! 

Siskoni rikkimenneestä vyöstä keräsin puiset helmet talteen ja tein niistä sydänkoristeen. Pujotin helmet paksuun metallilankaan, joka on kuitenkin oikein pehmeää ja helposti muotoiltavaa. Metallilanka juontaa juurensa aikaan, kun Tiimarikin oli vielä olemassa. Virkattu kori on syntynyt ennenkuin ranne alkuviikosta kipeytyi. Tässäkin siis osasyy rannekipuun. Sitä aina innostuu tehdessään asioita mutta ei aina ymmärrä lopettaa ajoissa :)

tiistai 14. lokakuuta 2014

Kamera lapsen käytössä




Syntyy todella hauskoja valokuvia, kun antaa kameran lapselle käyttöön. Viikonloppuna minä ja pojat retkeiltiin metsässä. Kaksi ylintä kuvaa on neljä vuotiaan otoksia ja alimman olen minä ottanut hänestä. Kamera kaulassa hän tutki metsää omasta näkövinkkelistään. 

Se antaa itsellekin muistutuksen siitä, että lapsi katsoaa asioita jo kokonsa puolesta aivan eri lähtökohdista kuin aikuinen. Kiinnostusta kameran käyttöön näyttää molemmilla pojilla olevan ja sitä pitäisikin hyödyntää enemmän arjessa.  

Tähtipannunaluset



Jämälangoista virkkasin tähdenmallisia pannunalusia. Ohjeen löysin Prinsessajutun- blogista. Pannunalunen valmistuu paksusta langasta johtuen hurjan nopeasti :)
Kyseessä on siis matonkude ja koska se on paksua virkattavaa, sain ranteeseeni kunnon patin. Niin kipeän, että se pakotti minut käyttämään vasenta kättäni oikean sijaan. Täytynee ottaa muutaman päivän lepohetki ennen virkkuukoukkuun tarttumista.

maanantai 6. lokakuuta 2014

Remontoitu takka



Takka on tässä kesän mittaan remontoitu. 
Koristehyllyt sai väistyä ja laattaa tuli kauttaaltaan pintaan. Valkoista isoa laattaa, joka on laitettu vaakaan. Takka on jälleen ahkerassa käytössä näin ilmojen viiletessä ja on sitä mukavampi nykyisellä ulkoasullaan katsella. Pieni-suuri muutos. 

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pieni pinkki maailma





Muutama sananen viikonlopun syntymäpäiväjuhlista, joissa saimme olla vieraana. Siskoni mies on ihan mielettömän taitava leipuri. Kakut ovat hänen käsialaansa ja luvalla esittelyssä. Ohjeet on Kinuskikissalta ja maku kakuissa kohdillaan!

Silloin, kun juhlitaan kolmevuotiaita tyttöjä, voi olettaa, että vaaleanpunainen on aika kovassa suosiossa. Baby bornit nukketarvikkeineen, barbiet, Hello kittyt... you name it... 

Siskollani on melkoinen arsenaali pieniä nukkeja tallessa omasta lapsuudestaan. Tutkittiin pikaisesti äidin kaappeja viikonloppuna ja todettiin, että itse olin lapsena enemmän "tutkijatyyppiä". Oli karttapallot, mikroskoopit yms. ahkerassa käytössä :D

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Sävyt tummenevat





Jokasyksyinen ilmiö on jälleen kotona nähtävillä. Sisustuksen sävyt tummenevat. 
Lattialyhty on nostettu vaatehuoneesta esille ja Pentikin ystävämyynneistä on hankittu uusi, lintuhäkin mallinen lyhty tummeneviin syysiltoihin. Kynttilöitä poltellaan ahkerasti ja viltin alle voi jo kääriytyä. Myös syksyinen pöpö on laskeutunut talouteen, sillä olen itse kärsinyt hirmuisesta yskästä. Antibiootit alkavat tosin jo tepsiä ja olo kohenee. Huomenna siis suuntaan täydessä touhussa töihin!

ps. pientä sisustusvimmaa havaittavissa. Tekisi mieli maalata kodinhoitohuoneen seinä. Täytynee kuitenkin odottaa oikeaa hetkeä ennenkuin miehelle aikeestani mainitsen. Autonmaalausurakan takia hänelle ei muut ajatukset oikein tahdo mahtua päähän :)
Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!