maanantai 6. lokakuuta 2008

Popsi porkkanaa!



Porkkanakakku/ 8 annosta

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 dl öljyä

kuorrutus:
25 g margariinia
50 g pehmeää sulatejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria

koristeluun:
nonparelleja
tuoreita marjoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovaisesti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 40 min. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele nonparelleilla ja tuoreilla marjoilla.

Leipojan huomiota: anna kakun jäähtyä huolella, muuten margariini alkaa sulaa. Tekisin ehkä seuraavan kerran kuorrutteen kaksinkertaisena määränä.

Maistuu hyvälle ja koko perhe tykkää :)

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!