keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Punajuurilaatikko

Kokeileva keittiöni on tehnyt onnistuneen kokeen. Punajuurilaatikon. Esikoinenkin tuumasi syödessään useaan otteen, että "ai kun on hyvää äiti". Kyllä lämmitti sydäntä <3. 






Tässäpä saapuu siis ohjeistus: 
(ohje napattu talteen jostain lehdestä joskus...)

 3-4 keskikokoista raakaa punajuurta
1-2 sipulia
400g jauhelihaa
mustapippuria
timjamia
1 dl puuroutumatonta riisiä 
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
öljyä
kermaa

1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.
2. Kuullota sipulit ja punajuuret öljyssä.
3. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon mustapippuria ja timjamia.
4. Keitä riisi noin litrassa vettä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kasvisliemikuutiot ja suolaa maun mukaan.
5. Sekoita sipulit, punajuuret, jauheliha ja riisi voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. 
6. Lorauta joukkoon lopuksi kermaa oman maun mukaan.
7. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 min.
Kokin huomautus! 
Unohdin koko suolan! Ei haitannut yhtään. Jätin myös toisen kasvisliemikuution pois.
Meillä syödään aika lapsineutraalia sapuskaa...
 

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!