keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Lontoo

 Kaupunkiin on sijoitettu useampia kisamaskottipatsaita. Erilaisia sellaisia. Tower Bridge taustalla.

Tower Bridge. Historiansa vilkkaimpana aikana se avattiin viidestä päivässä. Meidän ollessa paikalla, se avattiin purjelaivalle :) 
Sotalaiva HMS Belfast. Palvellut toisessa maailmansodassa. Alus oli Ison-Britannian merivoimien käytössä vuoteen 1951. Vuodesta 1971 Belfast on palvellut uivana merimuseona. Mies on lukenut ja tutkinut paljon sotahistoriaa, joten tämä kohde oli mielenkiintoinen käyntikohde. 

Big Ben. Aikaa näyttävä kello on Ison-Britannian suurin. Neljän taulun halkaisija on 7,5m. Käynnistettiin toukokuussa 1859.

London Eye. Maailman suurimmasta maailmanpyörästä on todella upeat näkymät. Keli oli harmiksemme pilvinen ja kun meidän kierros maailmanpyörästä päättyi, vettä tuli jo kaatamalla.


 Harrods. Lontoon tavaratalojen kuningas. Valtava ja valtavan kallis :)

Auto vuokrattuna. Mie oon jo ennestään ollut vähän ihastunut Fiat 500. Vuokraamo tarjosi sitä meille käyttöön ja enempää ei tarvinnut suostutella. Toki en sitä itse Lontoon kaduilla ajanut mutta sujuvasti istuin vieressä :) Edelleen minusta ihana kirppu. Moderni retroauto.

 Minä ja James Bond. Madame Tussaudsin vahakabinetissa. Taustalla Judy Dench. En siis ollenkaan huonossa seurassa.

Piccadilly Circus on portti vilkkaalle viihdealueelle, jossa toimii joukko erilaisia elokuvateattereita, näytelmäteattereita, ravintoloito, yökerhoja yms.

Lisää kisamaskotteja patsaina. Olisinkohan bongannut ainakin neljä patsasta niitä mitenkään etsimättä.  

Moni Lontoon kuuluisista kaupoista sijaitsee Bond Streetillä. Ei ollut hirmuisesti asiaa noihin putiikkeihin, ikkunaostoksillakin oli kyllä ihan mukavaa :)

Meidän hotelli oli The Enterprise Hotel, Hogart Roadilla. Lähellä metroasema ja kulkeminen siten helppoa.

Tykkäsin!

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!