lauantai 13. lokakuuta 2012

Kukkalaatikko
Jälleen on kukkaisprojekteja harrastettu tässä talossa :) Tällä kertaa minulle rakennettiin isohko uusi kukkapenkki. Projekti alkoi kolmen uuden pihalaisimen asennuksella. Kaapeli kaivettiin ensiksi maahan ja sitten päästiin rakentamaan kehikkoa betonille. Betonisäkkejä kului tällä kertaa 54 kpl! Multaa kukkalaatikkoon kului 38 säkin verran.

Kukkasia on tosi niukalti toistaiseksi penkissä... Kesäkukka-asetuksista sain siirrettyä pari tuijaa. Kuunliljat saivat pysyvämmän kasvupaikan tästä uudesta penkistä, samoin särkynyt sydän, jonka jaoin jo kahtia. Oli nimittäin kesän aikana kasvanut melkoisesti.

Äiti ja mummo jos olette kuulolla, keväällä olisi tilausta perennoille. Punatähkää ainakin ottaisin. Ideoita otetaan vastaan ja jos jollain on ylimääräisiä kukkasia, kannattaa ehdottaa. Haluan tähän penkkiin eri korkuisia kasveja.

Ai niin sellainen tuli vielä mieleeni, että ensi keväänä myös laatikon ulkopinta rapataan yhtäläiseksi sokkelin kanssa. Lisäksi betonilaatikon päällysreunat saa pinnoitteen. Mielessäni on näkymä mustasta lankusta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Näyttää tosi hienolta tuo kukkalaatikko. Mitä käytit kehikkona? Itselläni on myös haaveena samanlainen pitkänmallinen betonilaatikko, mutta olen ihan noviisi betonin kanssa. Laitoitko jotain muovia laatikon sisään ennen mullan lisäämistä. Onko pohja myös betonia, vai onko puhua suoraan vaan nurmikolla? Kuinka korkea ja pitkä on laatikkosi?

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!