tiistai 23. huhtikuuta 2013

Puutarhamietelmiä

Kekkilän kesäopas 2013

Uusimmassa Kekkilän kesä 2013 lehtisessä on sivulla 38 mainioita kesäkukkareseptejä. Toisin sanoen valmiita kukkaistutussideoita. Taidan näillä ajatuksilla seurata tämän kesän istutuksissa. Kodin pääsisäänkäynti kaipaa kesäkaudelle näyttäviä kukkasia.

Siemenestä olen kasvattamassa jaloritarinkannusta, koristekaalia ja kiinanasteria. Mielenkiinnolla seuraan, että saanko näistä siemenistä oikeasti jotain kasvatetuksi ;)

Tuijat on suojattu pihalla auringonpaisteelta, multaa on tilattu pihalle pari kuutiota, nurmikko on kauttaaltaan haravoitu uuden kasvukauden alla. Alkaa olla selvät merkit puutarhakauden alkamisesta :) Ja minusta on kehittymässä puutarhaintoilija?!?

Jos tuleva viikonloppu on lämmin ja aurinkoinen, saanee kukkapenkki uuden rappauspinnan ja pihapuuhastelut jatkuvat.

Jaloritarinkannus. On suosittu suurten, runsaslukuisten kukkiensa vuoksi. Ne sopivat omaksi ryhmäksi tai suuriin perennaryhmiin. Kukkien yleisimmät värisävyt ovat sininen ja valkoinen sekä näiden erilaiset yhdistelmät, myös vaaleanpunaisen ja punavioletin sävyjä on saatavilla. Kukat kasvavat tähkämäisissä tertuissa korkeiden varsien latvoissa. Kukkavarret on tuettava ajoissa. Erinomaiset leikko- ja kuivakukat saa 'Pacific'– lajikkeista. Jaloritarinkannus kasvaa 60 cm leveäksi. Kuva lainattu Kekkilän sivuilta.

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!