sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukuun 22.


Jouluvalmistelut loppusuoralla. Tänään leivoin joululeipää. Niin hyvää, että laitan ohjeen jakoon. Vielä ehdit jouluksi tehdä! Ohjeen olen napannut jostain blogista reilu vuosi sitten. Viime joulunakin meillä nimittäin syötiin tätä leipää :)
 
1 l Appelsiinimehua
2 Palaa tuoretta hiivaa
3 dl Ruisjauhoja
3 dl Leseitä
3 dl Tuoppi maltaita
3 dl Siirappia
1 rkl suolaa
n. 10 dl Vehnäjauhoja
 
Murenna hiiva kädenlämpöiseen appelsiinimehuun.
Lisää nesteeseen kaikki ainekset, sekoita hyvin.
Anna taikinan turvota liinan alla 1,5h
(taikinan pitää olla löysää)
Voitele kolme pitkänomaista vuokaa ja jaa taikina niihin tasan
Paista 175 1,5h
Kun leivät olleet uunissa tunnin, voitele niiden pinta siirapilla
(Siirappia voi laimentaa vedellä)
Tarjoile tai pakasta tuoreena.
 
Säilytän itse leipää jääkaapissa. Maut tiivistyy ja leipä vaan paranee!

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!