torstai 2. tammikuuta 2014

Tips! Vinkki!


Joulun aikaan ja vuoden vaihteessakin on herkuteltu ihan kerrakseen.
Tämä uusi, alkanut vuosi ja arki aloitettiin tänään perunavellillä.
Vellin jämistä syntyy kyllä mitä herkullisinta perunarieskaa.
 
Ohjeen olen jälleen napannut jostakin blogista matkan varrelta.
Kannattaa napata talteen!
Todella helppo tehdä :)
 
Perunarieskat
 
3 dl perunamuusia
(itse käytin perunavelliä)
noin 1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 dl vehnäjauhoja
 
  • Lisää kylmään perunamuusiin maitoa niin, että siitä tulee notkeampaa (n. 1dl)(Perunavellin kanssa maitoa ei kannata laittaa kuin aavistus)
  •  
  • Sekoita perunamuusiin suola, kananmuna ja jauhot.
  • Sekoita vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan notkealta levitettäväksi. Älä tee sitkoa.
  • Tee uunipellille leivinpaperin päälle taikinasta kasoja ja taputtele jauhon avulla litteiksi rieskoiksi
  • Tee leipiin haarukalla reikiä ja paista 250 asteessa 5-10 min


Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!