lauantai 27. syyskuuta 2014

Kehto nukelle

Kehto. Tämäkin on näitä tori.fi hankintojani. Tai puhutaan paremmin löydöstä, sillä tästä en maksanut mitään. Oli osastolla "annetaan ilmaiseksi". Kävin siis noutamassa sen itselleni ja otin samalla vastaan askarteluprojektin, jossa visiona oli tuunata paljas kehto siskon tytöille nukkeleikkeihin. Syntymäpäivälahjaksi. 

Ensimmäisenä aloin virkkaamaan päiväpeittoa, sillä koin sen kaikkein suurimmaksi työvaiheeksi. Mukavasti se kuitenkin eteni iltaisin sohvalla telkkari katsellessa. Pussilakanan ompelin poikien vanhasta vauvalakanasta, samoin tyynyliinan. Tyynyliina sai koristeeksi hieman valkoista pitsiä.

Sitten piti miettiä, että mistä teen täkin pussilakanalle ja sisätyynyn, sekä kehtoon patjan. Ratkaisin asian niin, että leikkasin poikien valkoisesta vauva-ajan froteepyyhkeestä sopivan kokoisen palan ja kanttasin sen valkealla kanttinauhalla. Tyyny on kaksinkertaisesta froteesta ommeltu ja nämä kaikki voi heittää koneeseen jos ja kun likaantuvat. 

Pussilakanaan virkkasin koristeeksi vaaleanpunaisen sydämen. Patjamateriaali on mieheltä saatua pehmeää levyä, jonka päällystin vaaleanpunaisella perhoskäsipyyhkeellä. Meillä ei ollut nukkea, jolla kehtoa olisin voinut testata mutta hyvin mahtui isohko nalle nukkumaan kehtoon. 

Toivottavasti tästä on iloa pienille tytöille, jotka tämän leikkeihinsä saavat :)


Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!