sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Pienessä puutarhassamme

 



Cannat on hiljalleen aukeamassa kukoistukseensa. Yritän siirtää niitä aina sateelta suojaan, ettei tuuli ja sade piiskaisi kukintoja rikki. Huomaa kyllä petunioista, että sade on vähän iskenyt niihinkin. Onneksi ne kukkii runsaasti ja tuottaa uusia kukkasia vanhojen nyppimisen jälkeen.

Viime syksynä valettu betonikukkaruukku alkaa hiljalleen täyttyä erilaisista kukkasista. Istutin jo syksyllä särkyneen sydämen ja pari erilaista kuunliljaa ja ne ovatkin kasvaneet mainiosti. Äidiltä sain muutama viikko sitten mm. punatähkää ja ne ovat ottaneet oikean kasvuspurtin.

Penkissä kukkii lisäksi esimerkiksi verikurjenpolvea, tarhalaukkaneilikkaa, kurjenpolvea ja kaunokaista :) Jopa omat keväällä istuttamani jaloritarinkannuksen siemenet ovat mainiolla kasvu-uralla. Musta kuorikate kukkaruukussa on tämän viikonlopun aikaansaannosta. Hillitsee varmaan rikkaruohoja ja pitää ehkä kosteuden paremmin kasveilla aurinkoisessa kasvuympäristössä. Mene ja tiedä mutta ainakin näyttää ihan kivalle.

Tämän viikonlopun muina puutarhaamme tulleina uutuuksina oli uudet istuinpäälliset meidän kalusteryhmään. Vihdoinkin, sanoisin! Ja yksi mustasilmäsusanna. Se on siis kukkanen, ei minun silmä ;)

Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!