torstai 27. lokakuuta 2011

Pinnalla kotiseutukaipuu

Taas se nostattaa päätään, kotiseutukaipuu. On hyvä olla maalla, on ollut ihana tavata ystäviä ja huomata kuinka vuosien ja vuosien jälkeen juttu aina luistaa ja lapsetkin viihtyvät keskenään. 

Silloin aina herää kysymys, entä jos itsekin asuisin lapsuudenmaisemissa. Millaista elämä oikeasti olisi?

Minttu Mustakallio puhuu samasta asiasta syyskuisessa Kotivinkissä ja kertoo "ihailevansa heitä, jotka palaavat". Omalta kohdaltaan Minttu puhuu, että kaipuu kotiseudulle kulkee mukana vaikka käytännössä palaaminen on mahdotonta. Minttu puhuu Ylivieskasta, minä puhun Joensuusta.

Itseni kohdalla palaaminen voisi jopa olla mahdollista mutta olen ajatellut tehdä tämän päätöksen tarkkaan ja harkiten. Annan itselleni aikaa pohtia ja miettiä asiaa monelta kantilta. Otan parin vuoden mietintäbreikin, teen päätöksiä ennen esikoisen lähtöä koulumaailmaan. 

Tänään vielä Joensuussa mutta ensi viikolla alkaa sitten työt Helsingin ydinkeskustassa. Joo-o, city-tyttö nostattaa hiljalleen päätään. Ajatus maalaisuudesta elää silti takaraivossa, aika ajoin. 


Olinpa maalla tai kaupungissa toiveessa oleva koti on silti sama, Kannustalojen Rauhala. Jotain Vihervaaran Annan omaista, eikös? Kuvat olen poiminut talovalmistajan sivuita olevista asiakkaiden valokuvista. 


Ei mulla muuta, annetaan ajatusten elää ja keskitytään aktiiviseen arkeen :)
Ei kommentteja:

Ethän käytä kuviani ilman lupaani, kiitos!